Descoperirea propriu-zisă a cafelei pentru consumul uman rămâne în negura istoriei. Legende diferite se ocupă de acest subiect. Pare foarte plauzibilă povestea despre păstorul de capre etiopian Kalid, provenind din secolul al III-lea Î.C. Acest Kalid a observat că după consumul frunzelor şi fructelor unei anumite tufe, caprele sale au devenit nervoase şi nu-şi găseau liniştea nici măcar în timpul nopţii. Curios fiind, a gustat din fructe şi a constatat şi la sine efectul stimulent. Cafeaua cu efectul său stimulent a fost folosită pentru prima dată în mănăstirile Etiopiei de la începutul creştinismului, pentru înăbuşirea istovirii în timpul ceremoniilor religioase de lunga durată.

Primele informaţii scrise, foarte vagi despre cafea se găsesc în izvoare arabe datand de aproximativ 1000 Î.C. Prepararea cafelei la acea dată timpurie rămîne cu desăvărşire necunoscută, ceea ce este valabil şi pentru descoperirea prăjirii şi efectul minunat al acesteia asupra gustului.

În mijlocul secolului al XVII-lea comercianţii veneţieni au cunoscut în călătoriile lor comerciale cafeaua şi efectul său miraculos, introducând obiceiul consumului de cafea şi în patria lor. Prima cafenea din Europa a fost înfiinţată deja în 1645 la Veneţia.
În decursul următorilor cincizeci de ani cafeaua s-a răspândit în toate oraşele mari din Europa şi s-a bucurat de o mare trecere în saloanele elegante ale nobilimii.

Acum aproape ca nu exista casa in care sa nu se savureze in fiecare zi o cafea aromata. Si in multe din aceste cazuri, cafeaua este Tchibo…

CO_PF_Exclusive_Vacu_250g