Clătitele sunt printre cele mai iubite deserturi din lume. Există numeroase dovezi istorice care atestă prepararea și consumarea clătitelor încă din Antichitate. Procedeul rudimentar folosit era destul de simplu, se măcina făina amestecată cu ouă de pasăre și lapte de capră, apoi se turna compoziția pe o piatră suficient de caldă.


INGREDIENTE

pentru 4 porții

  • 3 ouă
  • 250 g făină
  • 15 g unt
  • 220 ml lapte
  • 60 g Nutella (15 g/portie)
  • pentru decor: fructe proaspete

PASUL 1

Pentru a prepara clătitele aveți nevoie de două vase: puneți laptele și făina și amestecați-le într-unul din vase; amestecați ouăle și untul în celălalt vas. Amestecați apoi conținutul celor două vase. Lăsați amestecul să se odihnească timp de 15 minute la temperatura camerei.

PASUL 2

Ungeți cu puțin ulei o tigaie, încingeți tigaia și turnați puțin din amestec până obtineți o clătită de 26 cm. Gătiți pe ambele părți până devine aurie. Serviți clătitele cu Nutella (15 g pe fiecare clătită) și fructe proaspete, după preferință (banane, căpșuni etc.).