Trăia cândva demult în Italia (Alba) prin anii ’40 familia Ferrero, o familie unde dragostea, entuziasmul şi gusturile rafinate erau la ele acasa. Pentru că această familie avea prea multă dragoste şi căldură de oferit au deschis o mica cofetărie ce aducea fericire şi un plus de culoare oamenilor în perioada grea de război. Fiind cei mai buni cofetari din regiune, primarul oraşului la rugat pe capul familie Pietro Ferrero să pregătească dulciuri cu nuci pentru ziua oraşului. Dar, din nenorocire sau nu, Pietro descoperă că dulciurile comandate de primar sau topit.

Omul înţelegea că nu are suficientă cacao pentru a pregăti alte dulciuri aşa cum după al Doilea Război Mondial în Europa, cacao era importată în cantităţi mici. Atunci el a decis să întindă dulciurile topite pe pâine albă proaspătă. Tartinele dulci, au reuşit să cucerească inimele mulţimii de la mici la mare. Aşa a fost că datorită întîmplarii şi creativităţii să apară crema de alune. Iniţial, crema se numea Giandujot de la numele personajului de carnival, care a participat la prima publicitatea a cremei.

În 1951, apare ideea de a redenumi crema Giandujot, aşa că a început să fie numită Supercrema. Dar mai târziu, în 1964, fiul lui Pietro, Michele Ferrero a avut inspiraţia să îmbunăţească crema de alune cu cacao. Ca rezultat al mai multor experimente reuşite şi mai puţin reuşite, Michele a obţin crema de alune Nutella.
De-a lungul timpului, Nutella a devenit renumită şi adorată în întreaga lume. Atât de adorată, încât în 2007, bloggeriţa Sara Rosso, amatoare înrăită a cremei Nutella a hotărît să dedice o zi acesteia. Prin urmare, din 2007, 5 februarie a devenit ziua care uneşte toţi fanii Nutella şi credeţi-mă că sunt foarte mulţi (toate borcanele de Nutella vândute într-un an pot acoperi Marele Zid Chenezesc de 8 ori).
Uneori lucrurile mari şi importante te găsesc ele pe tine, ca şi în cazul lui Pietro Ferrero, doar că trebuie să fii conştient cînd te-au găsit şi să profiţi de ele. Acum încearcă o tartină cu Nutella şi vezi poate norocul îţi va surâde tocmai ţie!

Poza preluata: https://www.nutella.com/ru/ru